Stévie sladká
Stévie sladká je nejpopulárnější přírodní náhražka cukru, původem z tropických a subtropických oblastí Jižní a Střední Ameriky. Pro výraznou, sladkou chuť vyžaduje dostatek světla a tepla.
Stévie je nekalorické sladilo vhodné i pro diabetiky, je sladká i po tepelném zpracování, a tak se používá nejenom do studených a horkých nápojů, ale i při výrobě marmelád, moučníků a jiných potravin.
Účinnou látkou stévie jsou dva glykosidy - steviosid a rebaudiosid, které stévie produkuje více, pokud má dostatek světla a tepla. V našich podmíkách se dá pěstovat na světlém stanovišti v bytě, na zahradě nebo ve skleníku, na zimu ji přesuňte dovnitř.
Pro zvýšení sladivosti doporučujeme přisvítit rostlině pěstební žárovkou z naší nabídky, stévie dostane výraznější chuť a aroma. Zastřihujte odspodu, stévie se dobře tvaruje, vytvoříte tak silnou, košatou rostlinu.
Stévie sladká |