Rychlý a lehký letní oběd s těstovinami, kozím sýrem a bylinkami

Když padnou horka, jen málokomu se chce stát u plotny a vyvářet. Na jídlo však nezapomínejte, brzy byste poznali důsledky na váze. Místo melounu a porce zmrzliny si připravte rychlý letní oběd, který vás nasytí, skvěle chutná a navíc zalichotí vašemu zdraví. 

Co budete potřebovat?

tuk (my jsme použili ghí, hodí se ale i olivový olej)
celozrnné těstoviny
mrkev
žampiony
jarní cibulka
čerstvý kozí sýr
sójová omáčka (nejlépe Tamari)
bazalka (čerstvá ze zahrádky nebo pesto)
koriandr

Do čtvrt hodiny je hotovo

Nechte ohřát vodu na těstoviny. Mezi tím si nakrájejte jarní cibulku na kolečka, žampiony na plátky a mrkev nastrouhejte škrabkou na brambory. Dejte vařit těstoviny obvyklým způsobem. Na rozpáleném tuku orestujte žampiony, přidejte jarní cibulku a po chvíli plátky mrkve. Restujte tak dlouho, dokud mrkev trochu nezměkne, nenechte ji však úplně povolit. Odstavte pánev a přidejte do zeleninové směsi kozí sýr a sójovou omáčku. Dobře promíchejte. Pokud bude potřeba, dochuťte sójovkou. Nakonec zamíchejte těstoviny a přidejte nasekanou bazalku a koriandr.

FacebookpinterestFacebookpinterest

Napsat komentář