Zvládněte překyselení organismu bylinkami

Za zdravotními problémy jako jsou pálení žáhy, únava, bolesti žaludku, obtíže a bolesti kloubů, mykózy a výtoky, vyrážky či ekzémy nemusí stát celá řada obtíží. A řešení může být naopak překvapivě snadné. Dost možná za všemi těmito zdravotními problémy stojí překyselení organismu.

Kyselost a zásaditost krve ovlivňuje celá řada faktorů. Hlavní slovo má však náš jídelníček a psychická pohoda. Pokud holdujete masu, bílému cukru, pečivu z bílé mouky a rádi si dopřejete něco alkoholického, zvyšujete tím pH krve. Pak už stačí jen přidat stres, který se za námi dnes plazí všude jako stín, a špatné dýchání, a problém s překyselením organismu je na světě.

Změna vychází z jídelníčku

Jak ho sprovodit ze světa? V prvé řadě je potřeba udělat pořádek v jídelníčku. Přesvědčte se, že máte každý den na talíři dostatečné množství zeleniny a ovoce, že z něj mizí sladké dobroty, udělejte si kávový a alkoholový půst. Zkuste vyměnit část potravin živočišného původu za rostlinné. A nezapomeňte své snažení korunovat každodenním pohybem. Zní to tak jednoduše, ale realita už tak snadná nebývá. Naštěstí celému procesu můžete výrazně pomoci přírodní cestou.

Obvyklou radou pro překyselení organismu je obyčejná jedlá soda. Tu však raději vynechejte, vašemu tělu nedělá tak dobře, jak by se mohlo zdát. Myslete též na to, že chuť potraviny neurčuje její kyselost či zásaditost. Tak například citrony jsou chuťově kyselé, ale v těle se chovají zásadotvorně.

Vsaďte na čerstvost

Tělu můžete velkým dílem pomoct, pokud budete do jídla přidávat čerstvé bylinky. Zapomeňte na sušenou variantu, v tomto případě platí: čím čerstvější, tím lepší. Vynikajícím prostředkem na snížení kyselosti je zejména čerstvý bobkový list, majoránka, řeřicha či kopr. Pouštějte tyto bylinky do kuchyně co nejčastěji. Ideálně ve formě dochucení již připravených pokrmů, aby neztratily vařením účinné látky. Ajurvédská medicína doporučuje též čerstvou mátu. Ta tvoří v kombinaci s citrónem ideální dvojku na překyselení i letní vedra.  

FacebookpinterestFacebookpinterest

Napsat komentář